• Start

Om Skegrie Hundägarskola

Vi som driver Skegrie hundägarskola heter Louise Fridh och Michael Håkansson.

Louise Fridh påbörjade grundkurs med sin hund 2010 och Michael Håkansson 2012.

Gedigen erfarenhet av att utbilda hundägare

Efter 2 års instruktörsutbildning så har vi varit med och utbildat hundägare och deras hundar i Skegrie. Då var det Anders Östergren som hade sin verksamhet, Östergrens Hundägarskola, igång och vår roll var då som hjälpinstruktörer.

När efterfrågan på kurser under hösten 2019 var påtagligt stor så tog vi beslutet om att vi skulle hålla en grundkurs själva utan att Anders var med i bilden. Med gott resultat och med nöjda kunder bestämde vi att under kommande år 2020 skulle vi hålla samtliga kurser själva och att Anders tog ett steg tillbaka.

Nu startar vi eget i Skegrie

Efter ett år tillsammans med tio grundkurser, två fortsättningskurser samt en del repetitionskurser genomförda köra igång på egen hand känns spännande och roligt.

Vi håller kurserna på Södra Torvängsvägen 18 i Skegrie, på samma plan och i samma lokaler som vi alltid varit på och givetvis håller vi kurserna i samma anda.


Presentation av oss instruktörer

Louise Fridh

Louise FridhJag heter Louise Fridh.

När jag köpte min första hund 2010 hittade jag till Skegrie och Anders och hans hundägarskola. Hans filosofi att träna hund var så rak och enkel och något som kändes rätt för mig direkt.

När jag avslutat en grundkurs frågade Anders mig om jag var intresserad av att bli instruktör. Efter två år och många hundägare och hundar senare var jag färdig instruktör.

I nuläget har jag tre hundar. Dom är väldigt olika som individer vilket är utmanande och kul. Jag vet hur mycket roligare det är att vara hundägare när vardagen och kommunikationen med hunden fungerar.

Att se ekipage utvecklas och människor växa i sin roll som hundägare är det som driver mig. När ni går en kurs hos oss hoppas vi kunna förmedla detta på ett roligt och tydligt sätt.

Att ha en vardagslydig hund är en förutsättning för ett långt, säkert och roligt hundägande.

 

Michael Håkansson

Michael HåkanssonJag heter Michael Håkansson och jag bor i Gislövs Läge en liten bit utanför Trelleborg.

När jag 2012 skaffade min första hund så anmälde jag mig ganska omgående till Östergrens hundägarskola för att gå en grundkurs. Jag hade hört mycket gott om Anders och sättet som han utbildade hundar och dess förare på. Efter att ha varit på kursstarten så förstod jag att jag hade kommit helt rätt. När Anders visade ute på planen och förklarade inne på teorin så kändes allt så självklart och enkelt att förstå.

Under kursens gång fick jag fin kontakt med min hund och uppnådde målen som jag hade hoppats på. En hund som litar på mig och som jag i de allra flesta situationer känner att jag har kontroll på, med eller utan koppel, vilket jag anser är grunden till en bra vardagslydnad.

Efter avslutad kurs träffade jag Anders via vårt gemensamma jaktintresse och frågan ställdes från Anders om jag var intresserad av att påbörja en instruktörsutbildning på Östergrens Hundägarskola under de närmaste två åren. Jag behövde inte någon längre betänketid utan svarade ja direkt.

När jag 2014 var klar med min utbildning hos Anders så kändes steget att starta något i egen regi lite för stort för mig och jag frågade därför Anders om jag fick fortsätta som hjälpinstruktör tills vidare, vilket han inte hade något emot.

Att få ha sett så många hundar och dess förare utvecklas genom åren har varit mycket lärorikt och roligt.

Våra kurser

Kurser vi erbjuder, läs mer om våra kurser här.

Se våra kurser →

Anmäl dig →

Skegrie Hundägarskola

E-post:

Louise Fridh: 0702-405 319

Michael Håkansson: 0708-700 997

Innehar F-skatt
Bankgiro: 5081-7865

Besök vår Facebook-sida

© Skegrie Hundägarskola 2024